Składniki:
- 1 noga z indyka (górna część)
- 100 ml oleju smakowego Kamis (pomidor, czosnek, bazylia)
- 1 łyżeczka soli
- Pieprz mielony
- 1,5 łyżki czosnku granulowanego
- 3 łyżki papryki słodkiej wędzonej, mielonej
- 2 łyżki suszonego majeranku
Przygotowanie:
Nogę z indyka umyć, usunąć resztki piór. W pojemniku wymieszać pozostałe składniki i dokładnie natrzeć nimi indyka. Tak przygotowaną nogę marnować 24 godziny w lodówce. Następnego dnia nagrzać piekarnik do 200 stopni. Nogę włożyć do naczynia do pieczenia, przykryć i piec w piekarniku przez 2 godziny. Na 30 minut przed końcem, zdjąć pokrywę z naczynia żeby skóra się zarumieniła. Podawać z młodymi ziemniakami i dowolną surówką.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz