Sezon w pełni, więc nie mogło zabraknąć Sosu grzybowego. Wieki już go nie jadłem...
30 dag kozaków
30 dag kurek
2 cebule
2 łyżki masła
Liść laurowy, ziele angielskie, suszony koperek, zioła prowansalskie
Szklanka śmietany 30%
Sól, pieprz
Grzyby dokładnie opłukać, pokroić na mniejsze części. U mnie w rodzinnym domu zawsze grzyby się obgotowywało. Ja też swoje obgotowałem przez 15 minut. Na patelni rozpuścić masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i grzyby. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, koperek i zioła prowansalskie. Dusić wszystko aż cebulką nam się zeszkli. Dodać śmietanę i pół szklanki wody. Wszystko razem dusić aż sos nam się zredukuje. Doprawić solą i pieprzem.
Smacznego!
Archive
-
►
2022
(1)
- ► października (1)
-
►
2013
(15)
- ► października (2)
-
►
2012
(28)
- ► października (1)
-
►
2011
(48)
- ► października (5)
-
►
2010
(41)
- ► października (5)
-
►
2009
(45)
- ► października (2)
Popularne posty
Szukaj na tym blogu
Obserwatorzy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O mnie
Mam na imię Mariusz. Lubię spędzać wolny czas w kuchni lub przy dobrym filmie :) A tutaj będę dzielił się z Wami moimi przepisami :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz