Składniki:
- szklanka coli
- pół szklanki brązowego cukru
- 1/3 szklanki whisky
- szklanka ketchupu
- 1/3 szklanki octu jabłkowego
- pół szklanki oleju
- łyżka kuminu
- łyżka papryki słodkiej
- łyżeczka papryki ostrej
- 8 ząbków czosnku
- pieprz, sól
- pół szklanki brązowego cukru
- 1/3 szklanki whisky
- szklanka ketchupu
- 1/3 szklanki octu jabłkowego
- pół szklanki oleju
- łyżka kuminu
- łyżka papryki słodkiej
- łyżeczka papryki ostrej
- 8 ząbków czosnku
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Wszystkie składniki marynaty połączyć.
Te składniki na marynatę do żeberek wystarczą do przygotowania ok. 1,5-2 kg żeberek wieprzowych. Mięso powinno marynować się przynajmniej 2-3,najlepiej 24h godziny w lodówce. Następnie mięso piecze się w piekarniku do miękkości w 190-200 stopniach a następnie przekłada się na grilla i grilluje 5 min z każdej strony,by stały się chrupiące.
Smacznego:)
0 komentarze:
Prześlij komentarz