Dzisiaj na obiad pyszna wątróbka drobiowa smażona z cebulą
70 dag wątróbki drobiowej
3 - 4 cebule
Pieprz ziołowy
Sól
Mąka
Olej
Wątróbke opłukać, usunąć blonki. Obsypać pieprzem ziołowym. Na patelni rozgrzać olej, wątróbke obtoczyć w mące i smażyc 5 minut z każdej strony. Patelnię przykryć, bo wątróbka lubi strzelać. Wątróbke przełożyć do innego naczynia a na oleju z jej smażenia zeszklic cebulę pokrojoną w półplasterki. Kiedy cebula bedzie już zeszklona, dodać do niej wątróbkę i dusić razem około 10 minut. Po zdjęciu z ognia potrawę posolić i dokładnie wymieszać. Ja podalem ją z ziemniakami i ogórkami konserwowymi.
Smacznego!
Archive
-
►
2022
(1)
- ► października (1)
-
►
2013
(15)
- ► października (2)
-
►
2012
(28)
- ► października (1)
-
►
2011
(48)
- ► października (5)
-
►
2010
(41)
- ► października (5)
-
►
2009
(45)
- ► października (2)
Popularne posty
Szukaj na tym blogu
Obserwatorzy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O mnie
Mam na imię Mariusz. Lubię spędzać wolny czas w kuchni lub przy dobrym filmie :) A tutaj będę dzielił się z Wami moimi przepisami :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz