A dzisiaj na obiad steki z tuńczyka.
Składniki:
3 steki z tuńczyka (2 cm grubości)
zioła prowansalskie
mielony pieprz czarny
sól, sok z cytryny
Oliwa
Steki umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Z obydwu stron nasmarować oliwą i obsypać pieprzem i ziołami. Rozgrzać patelnię do grilowania i smażyć steki po 3 do 5 minut z każdej strony. Zdjąć z patelni, posypać solą i skropić sokiem z cytryny. Ja podałem z młodymi ziemniakami i ogórkiem gruntowym.
Smacznego!
Archive
-
►
2022
(1)
- ► października (1)
-
►
2013
(15)
- ► października (2)
-
►
2012
(28)
- ► października (1)
-
►
2011
(48)
- ► października (5)
-
►
2010
(41)
- ► października (5)
-
►
2009
(45)
- ► października (2)
Popularne posty
Szukaj na tym blogu
Obserwatorzy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O mnie
Mam na imię Mariusz. Lubię spędzać wolny czas w kuchni lub przy dobrym filmie :) A tutaj będę dzielił się z Wami moimi przepisami :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz