niedziela, 9 czerwca 2024

Filet z indyka z suszonymi pomidorami

 Dzisiaj kolejny przepis dietetyczny z niskim indeksem glikemicznym. Pieczony filet indyka nadziewany mozzarellą i suszonymi pomidorami.

Składniki:

150 gr piersi z indyka

1 łyżeczka oleju rzepakowego

1 łyżeczka angielskiej musztardy

1 ząbek czosnku

1/2 łyżeczki suszonej bazylii 

12 gr odsączonych z oleju pomidorów suszonych

30 gr mozzarelli

75 gr kaszy gryczanej prażonej

150 gr brokuła

Przygotowanie:

W piersi indyk zrobić kieszonkę, następnie natrzeć ja marynatą z oleju, czosnku, musztardy i bazylii. W kieszonce umieścić plaster mozzarelli, pokrojone suszone pomidory i spiąć wykałaczką. Piec w naczyniu żaroodpornym przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawać z ugotowaną kaszą i brokułami. 


Smacznego!

0 komentarze: