środa, 31 grudnia 2008

Sałatka z kurczaka II


Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • przyprawa kebab-gyros (Knorr)
  • 3 małe czerwone cebulki
  • 4 - 5 ogórki korniszony
  • kapusta pekińska
  • sos sałatkowy koperkowo ziołowy
  • ketchup, majonez
Przygotowanie:


Kurczaka pokroić w bardzo drobną kostkę i obsypać całą przyprawą kebab-gyros, odstawić na 15 minut. W tym czasie pokroić kapustę, przygotować sos sałatkowy i połączyć go z kapustą. Po 15 minutach zacząć smażyć kurczaka do momentu aż będzie rumiany. Ostudzić go i wysypać na spód głębokiej przezroczystej miski. Nastepnie wyłożyć na kurczaka drobno posiekaną cebulkę i ogórka. Na to wszystko wyłożyć majonez tak aby wszystko pokrył, grubość dowolna, w zależności od gustów i wylać dowolną ilość ketchupu. Na koniec Wysypać kapustę. Wszystko wstawić do lodówki i schłodzić. Podawać z wędliną lub serem.

Smacznego!

0 komentarze: