piątek, 20 marca 2009

Hamburgery


Czy zdażyło się wam kiedyś, że został wam ładny stosik kotletów mielonych po obiedzie i nie mieliście z nimi co zrobić, bo nikt nie chciał ich jeść odgrzewanych? Oto sposób na poradzenie sobie z tym problemem :)

Składniki:
  • 4 kotlety mielone
  • 1 cebulka
  • 1 pomidor
  • sałata
  • majonez, ketchup
  • kilka plasterków żółtego sera
  • bułeczki hamburgerowe
  • sól
Przygotowanie:

Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę, pomidora myjemi i kroimy w plasterki. Z bułeczek zdejmujemy wierzch i na spód kładziemy plasterek żółtego sera. Wstawiamy na kilka sekun do mikrofalówki. Podgrzewamy kotlety, może byc na grillu może byc w mikrofalówce. W tym czasie z wierzchów bułeczek usówamy większość miękkiego miąższu. Wyjmujemy spody bułeczek wykładamy je umytą sałata i kładziemy na wierzch kotleta (jeśli są duże przekrajamy na pół), na kotleta kładziemy plasterek pomidora i posypujemy cebulką, solimy kładziemy trochę majonezu i ketchupu i zakrywamy sałatą. Wszystko przykrywamy wierzchnią częscią bułeczki.



Smacznego!

0 komentarze: