Dzisiaj kolejny przepis dietetyczny z niskim indeksem glikemicznym. Pieczony filet indyka nadziewany mozzarellą i suszonymi pomidorami.
Składniki:
150 gr piersi z indyka
1 łyżeczka oleju rzepakowego
1 łyżeczka angielskiej musztardy
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
12 gr odsączonych z oleju pomidorów suszonych
30 gr mozzarelli
75 gr kaszy gryczanej prażonej
150 gr brokuła
Przygotowanie:
W piersi indyk zrobić kieszonkę, następnie natrzeć ja marynatą z oleju, czosnku, musztardy i bazylii. W kieszonce umieścić plaster mozzarelli, pokrojone suszone pomidory i spiąć wykałaczką. Piec w naczyniu żaroodpornym przez 30 minut w temperaturze 180 stopni C. Podawać z ugotowaną kaszą i brokułami.
Smacznego!