Dzisiaj pyszne letnie śniadanie z moimi ulubionymi grzybami leśnymi, czyli kurkami ❤️
Składniki:
100 gram kurek
2 jajka klasy M
Pół małej główki cebuli
1 łyżeczka masła
2 łyżki mleka 2%
Sól morska jodowana, pieprz czarny świeżo mielony
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną w kostkę cebulę, zeszklić ją. Następnie dodać opłukane i oczyszczone kurki (większe sztuki można pokroić), dusić na maśle z cebulką ok. 10 minut, aż cała woda z grzybów odparuje. W miseczce rozstrzelać jajka, dodać mleko i przyprawy według uznania. Masę jajeczną przelać na patelnię i wszystko razem smażyć aż jajka się nam zetną. Podawać z porcja świeżych warzyw i pieczywem razowym.
Smacznego!