Składniki:
Do garnka wlać ok. 1,5 szklanki wody zagotować w czasie gotowania wsypać ryż i podgotowa go ok. 5 minut. Jednocześnie dodając kostki rosołowe, trochę pieprzu. Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła i podsmażyć na nim pokrojone w plasterki pieczarki. Podgotowany ryż przełożyć wraz z wodą do naczynia żaroodpornego, dodać do niego pieczarki, zioła, oraz pół kostki masła. Przykryć i wstawić na 40 minut do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 - 200 stopni. Bardzo dobry zamiennik zamiast ziemniaków do obiadu.
Smacznego!
- 0,5 kg ryżu
- 2 kostki rosołowe (smak dowolny)
- woda
- 10 - 20 dag pieczarek
- pieprz
- bazylia, oregano, czosnek granulowany
- masło
Do garnka wlać ok. 1,5 szklanki wody zagotować w czasie gotowania wsypać ryż i podgotowa go ok. 5 minut. Jednocześnie dodając kostki rosołowe, trochę pieprzu. Na patelni rozpuścić 2 łyżki masła i podsmażyć na nim pokrojone w plasterki pieczarki. Podgotowany ryż przełożyć wraz z wodą do naczynia żaroodpornego, dodać do niego pieczarki, zioła, oraz pół kostki masła. Przykryć i wstawić na 40 minut do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 - 200 stopni. Bardzo dobry zamiennik zamiast ziemniaków do obiadu.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz