Przepis pochodzi od mojej znajomej, która się z nami nim podzieliła. W oryginale użyta jest zwykła rzodkiewka, więc jeśli nie znajdziecie japońskiej możecie użyć tej czerwonej :) Więcej informacji o japońskiej rzodkiewce znajdziecie TUTAJ.
Składniki:
Rzodkiewkę obrać (czerwonej nie musimy) i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć ją do głębokiej salaterki. Jajka również zetrzeć na tej samej tarce i z serem podobnie startym wrzucić do rzodkiewki. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę. Podawać z chlebem.
Smacznego!
Składniki:
- 1 duża rzodkiew japońska (lub kilkanaście zwykłych rzodkiewek, ok. 30 dag)
- 5 ugotowanych na twardo jajek
- 25 dag żółtego sera
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Rzodkiewkę obrać (czerwonej nie musimy) i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć ją do głębokiej salaterki. Jajka również zetrzeć na tej samej tarce i z serem podobnie startym wrzucić do rzodkiewki. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę. Podawać z chlebem.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz