Pages

niedziela, 17 października 2010

Pasta z rzodkiewki japońskiej


Przepis pochodzi od mojej znajomej, która się z nami nim podzieliła. W oryginale użyta jest zwykła rzodkiewka, więc jeśli nie znajdziecie japońskiej możecie użyć tej czerwonej :) Więcej informacji o japońskiej rzodkiewce znajdziecie TUTAJ.

Składniki:
  • 1 duża rzodkiew japońska (lub kilkanaście zwykłych rzodkiewek, ok. 30 dag)
  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • 25 dag żółtego sera
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
Przygotowanie:

Rzodkiewkę obrać (czerwonej nie musimy) i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć ją do głębokiej salaterki. Jajka również zetrzeć na tej samej tarce i z serem podobnie startym wrzucić do rzodkiewki. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę. Podawać z chlebem.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz