wtorek, 31 sierpnia 2010

Omlet z pieczarkami


Składniki:
  • 4 jajka
  • 1/2 filiżanki startego żółtego sera
  • 1/4 filiżanki mleka
  • 6 pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1/4 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • keczup
  • olej
Przygotowanie:

Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, cebule pokroić w drobną kostkę i wszystko wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć aż pieczarki i cebulka się zeszklą. W salaterce rozkłócić jajka, dodać mleko, sól i pieprz oraz żółty ser i wszystko wymieszać. Kiedy pieczarki i cebulka będą gotowe wrzucić do masy jajecznej i razem z nią połączyć. Na patelnię wylać kilka kropel oleju i dobrze ją rozgrzać. Na rozgrzaną patelnię wylać nasz omlet i smażyć go na bardzo małym ogniu na rumiany kolor. Kiedy będzie gotowy, polać keczupem i podać z dowolną sałatką.



Smacznego!

0 komentarze: