Składniki:
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, cebule pokroić w drobną kostkę i wszystko wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć aż pieczarki i cebulka się zeszklą. W salaterce rozkłócić jajka, dodać mleko, sól i pieprz oraz żółty ser i wszystko wymieszać. Kiedy pieczarki i cebulka będą gotowe wrzucić do masy jajecznej i razem z nią połączyć. Na patelnię wylać kilka kropel oleju i dobrze ją rozgrzać. Na rozgrzaną patelnię wylać nasz omlet i smażyć go na bardzo małym ogniu na rumiany kolor. Kiedy będzie gotowy, polać keczupem i podać z dowolną sałatką.
Smacznego!
- 4 jajka
- 1/2 filiżanki startego żółtego sera
- 1/4 filiżanki mleka
- 6 pieczarek
- 1 mała cebula
- 1/4 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
- keczup
- olej
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki, cebule pokroić w drobną kostkę i wszystko wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć aż pieczarki i cebulka się zeszklą. W salaterce rozkłócić jajka, dodać mleko, sól i pieprz oraz żółty ser i wszystko wymieszać. Kiedy pieczarki i cebulka będą gotowe wrzucić do masy jajecznej i razem z nią połączyć. Na patelnię wylać kilka kropel oleju i dobrze ją rozgrzać. Na rozgrzaną patelnię wylać nasz omlet i smażyć go na bardzo małym ogniu na rumiany kolor. Kiedy będzie gotowy, polać keczupem i podać z dowolną sałatką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz