środa, 5 maja 2010

Czerwona zupa


Rosół to jedna z najbardziej tradycyjnych polskich potraw. Czasami tak się zdarza, że go nam trochę zostaje po obiedzie. W ostatnią niedzielę gotowałem rosół, którego pozostałość wykorzystała moja żona :) Oto w jaki sposób:

Składniki:
  • rosół (wykonany według tego przepisu)
  • woda, kostka rosołowa
  • pół słoiczka koncentratu pomidorowego (ok. 100 ml)
  • 1 marchewka świeża
  • starty ser żółty
  • świeża mięta
  • ugotowany makaron
Przygotowanie:

Zagotować rosół z dodatkiem wody i kostki rosołowej, dodać koncentrat pomidorowy i startą marchewkę wszystko razem trochę pogotować. Następnie zmiksować (najlepiej blenderem). Na talerz dać porcję makaronu, zalać zupą, następnie posypać odrobiną żółtego sera i mięty z ogródka.





Smacznego!

0 komentarze: