Rosół to jedna z najbardziej tradycyjnych polskich potraw. Czasami tak się zdarza, że go nam trochę zostaje po obiedzie. W ostatnią niedzielę gotowałem rosół, którego pozostałość wykorzystała moja żona :) Oto w jaki sposób:
Składniki:
Zagotować rosół z dodatkiem wody i kostki rosołowej, dodać koncentrat pomidorowy i startą marchewkę wszystko razem trochę pogotować. Następnie zmiksować (najlepiej blenderem). Na talerz dać porcję makaronu, zalać zupą, następnie posypać odrobiną żółtego sera i mięty z ogródka.
Smacznego!
Składniki:
- rosół (wykonany według tego przepisu)
- woda, kostka rosołowa
- pół słoiczka koncentratu pomidorowego (ok. 100 ml)
- 1 marchewka świeża
- starty ser żółty
- świeża mięta
- ugotowany makaron
Zagotować rosół z dodatkiem wody i kostki rosołowej, dodać koncentrat pomidorowy i startą marchewkę wszystko razem trochę pogotować. Następnie zmiksować (najlepiej blenderem). Na talerz dać porcję makaronu, zalać zupą, następnie posypać odrobiną żółtego sera i mięty z ogródka.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz