W dawnych czasach, kiedy byłem młody, szczaw zbierać chodziło się na pobliską łąkę. Dzisiaj chodzi się do sklepu lub na bazar. Muszę dodać, ze zupa jest również w wykonaniu mojej żony :) Niedługo zmienię adres na żona-gotuje :P
Składniki:
Jajka ugotować na twardo i obrać. Do garnka wlać wodę, dodać kostkę rosołową i doprowadzić do wrzenia. Kiedy woda zacznie się gotować, dodać pokrojoną w kostkę cienką kiełbasę i nieodsączony szczaw. Gotować ok 10 minut. Dodać słodką śmietankę doprawić pieprzem i vegetą i gotować kolejne 5 minut. Na głębokim talerzu rozdrobnić jajko i zalać zupą. Podawać na gorąco.
Smacznego!
Składniki:
- słoiczek szczawiu
- po 2 jajka na osobę
- 20 dag cienkiej kiełbasy
- słodka śmietanka
- pieprz, vegeta
- kostka rosołowa
- 2,5 litry wody
Jajka ugotować na twardo i obrać. Do garnka wlać wodę, dodać kostkę rosołową i doprowadzić do wrzenia. Kiedy woda zacznie się gotować, dodać pokrojoną w kostkę cienką kiełbasę i nieodsączony szczaw. Gotować ok 10 minut. Dodać słodką śmietankę doprawić pieprzem i vegetą i gotować kolejne 5 minut. Na głębokim talerzu rozdrobnić jajko i zalać zupą. Podawać na gorąco.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz