Składniki:
Kurczaka myjemy obsypujemy pieprzem, solą i bazylią, wlewamy ok 1/3 szklanki oleju i dodajemy 4 łyżki musztardy i ok. pół butelki ketchupu. Cebulkę obieramy i kroimy w grube plastry to samo robimy z marchewką. Pieczarki kroimy w grube talarki. Wszystko dokładnie mieszamy z kurczakiem i wkładamy do blachy. Uzupełniamy olejem. Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni i niczym nie przykryta blachę wkładamy do piekarnika. Pieczemy tyle czasu ile będziemy potrzebowali na obranie i ugotowanie ziemniaków.
Smacznego!
- 4 - 8 części kurczaka
- słoiczek musztardy bawarskiej (Kamis)
- ketchup
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 20 - 30 dag pieczarek
- olej
- sól, pieprz, bazylia
Kurczaka myjemy obsypujemy pieprzem, solą i bazylią, wlewamy ok 1/3 szklanki oleju i dodajemy 4 łyżki musztardy i ok. pół butelki ketchupu. Cebulkę obieramy i kroimy w grube plastry to samo robimy z marchewką. Pieczarki kroimy w grube talarki. Wszystko dokładnie mieszamy z kurczakiem i wkładamy do blachy. Uzupełniamy olejem. Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni i niczym nie przykryta blachę wkładamy do piekarnika. Pieczemy tyle czasu ile będziemy potrzebowali na obranie i ugotowanie ziemniaków.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz