Domowy burger
Wołowina mielona - 171 g
Czerwona cebula - 33 g
Pomidor - 40 g
Bułka do hamburgerów - 77 g (ja użyłem tej z Lidla)
Ogórek konserwowy - 20 g
Plasterek sera Cheddar - 25 g
Rukola - 10 g
Musztarda sarepska - 10 g
Sos Mild piri piri mayo - 10 g
Sól, pieprz czarny
Wołowinę doprawić solą i pieprzem, uformować kotleta. Cebulę, pomidora i ogórka pokroić w plastry. Na rozgrzaną pustelnię do grillowania położyć kotleta i smażyć z każdej strony 3 - 4 minuty. Obok położyć plastry cebuli i również zgrillować. Na odwróconego kotleta położyć plaster sera i poczekać aż się lekko roztopi. Bułkę przekroić na pół i podpiec z wewnętrznej strony na patelni. Następnie bułkę posmarować musztarda, położyć rukolę, cebulę i ogórka konserwowego. Następne kotleta, polać go piri piri mayo i położyć plastry pomidora. Przykryć drugą połową bułki.
596 kcal. Białko 49 g, Tłuszcze 23 g, Węglowodany 44 g
0 komentarze:
Prześlij komentarz