Przekąska. Cebularze z niskim indeksem glikemicznym. Doskonały zamiennik chleba 🙂
250g twarogu półtłustego
1 jajko (50g)
90g mąki orkiszowej typu 1850
1g soli
1g czarnego pieprzu
90g cebuli
1 łyżka szczypiorku
10g oliwy z oliwek
5g sody oczyszczonej
Ser, jajko, mąkę, sól i pieprz oraz sodę wymieszać. Na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem uformować 3 placki. Na oliwie usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i położyć na placki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 20-25 minut. Posypać świeżym szczypiorkiem. Cebularze mogą być doskonałym zamiennikiem chleba do posiłków 🙂
W jednym placku mamy 14g białka, 9g tłuszczy i 25g węglowodanów, 270 kcal
0 komentarze:
Prześlij komentarz