A na deser moja żona upiekła mi pyszne mufinki :), a przepis pochodzi z tąd
Składniki:
W jednej misce wymieszać ze sobą wszystkie sypkie produkty, w drugiej wszystkie mokre, nestępnie mokre przełożyć do suchych, dodać pokruszoną czekoladę i migdały i wszystko lekko wymieszać. Wypełniać foremki wyłożone papilotami mniej więcej do 2/3 wysokości. Piec 15 - 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Z tej porcji wyszło 12 mufinek. Jesli chodzi o dodatki, to białą czekoladę można zastapić ciemną a migdały dowolnymi innymi dodatkami. Nawet można dodać zamiast czekolady i migdałów pieczarki :)
Smacznego!
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru, lub cały cukier waniliowy
- 0,5 łyżeczki soli (w orginale jest 1, ale mufinki są wtedy trochę za bardzo słone)
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju
- tabliczka białej czekolady
- torebka migdałów
W jednej misce wymieszać ze sobą wszystkie sypkie produkty, w drugiej wszystkie mokre, nestępnie mokre przełożyć do suchych, dodać pokruszoną czekoladę i migdały i wszystko lekko wymieszać. Wypełniać foremki wyłożone papilotami mniej więcej do 2/3 wysokości. Piec 15 - 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Z tej porcji wyszło 12 mufinek. Jesli chodzi o dodatki, to białą czekoladę można zastapić ciemną a migdały dowolnymi innymi dodatkami. Nawet można dodać zamiast czekolady i migdałów pieczarki :)
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz