Dzisiaj obiad z serii Leniwa Kuchnia :)
Składniki:
Podudzia myjemy i obieramy z resztek piór, następnie przygotowujemy według przepisu na opakowaniu Pomysłu Winiary. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni celcjusza i pieczemy 60 minut. Ziemniaki obieramy, wrzucamy do garnka i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i dodajemy ok 2 łyżek masła, 1/4 szklanki mleka i szczyptę gałki muszkoatołowej. Wszystko razem tłuczemy. Kiedy będą się nam gotować ziemniaki, kroimy kapustę pekińską wsypujemy do głębokiej miski, dodajemy pokrojonego w plasterki i rozdrobnionego pora oraz startą na grubych oczkach marchewkę. Dodajemy naszą mieszankę czosnkowo-fetowo-oliwkową wraz z sosem. W szklance przygotowujemy sos sałatkowy i łączymy z sałatką. A miało być na leniwca a tu tyle pracy :)
Smacznego!
Składniki:
- 8 sztuk podudzi (ok. kilograma)
- pomysł na kurczaka w sosie paprykowo - ziołowym (Winiary)
- 1 kg ziemniaków
- mleko
- gałka muszkatołowa
- kapusta pekińska
- 2 marchewki
- 1 por
- sos sałatkowy bazyliowo - ziołowy
- mieszanka sera feta, oliwek i czosnku w sosie winegret
- oliwa
- masło
- sól
Podudzia myjemy i obieramy z resztek piór, następnie przygotowujemy według przepisu na opakowaniu Pomysłu Winiary. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni celcjusza i pieczemy 60 minut. Ziemniaki obieramy, wrzucamy do garnka i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i dodajemy ok 2 łyżek masła, 1/4 szklanki mleka i szczyptę gałki muszkoatołowej. Wszystko razem tłuczemy. Kiedy będą się nam gotować ziemniaki, kroimy kapustę pekińską wsypujemy do głębokiej miski, dodajemy pokrojonego w plasterki i rozdrobnionego pora oraz startą na grubych oczkach marchewkę. Dodajemy naszą mieszankę czosnkowo-fetowo-oliwkową wraz z sosem. W szklance przygotowujemy sos sałatkowy i łączymy z sałatką. A miało być na leniwca a tu tyle pracy :)
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz