Pages

niedziela, 25 kwietnia 2010

Pasta z tuńczyka


Szczęśliwi ci, co mieszkają blisko piekarni sprzedającej świeżutki chleb wyjęty prosto z pieca :) Ta pasta jest najlepsza na taki chlebek :)

Składniki:
  • puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym
  • 5 ugotowanych na twardo jajek
  • 1 średniej wielkości cebulka
  • 4 - 5 łyżek majonezu
  • sól, pieprz
Przygotowanie:

Tuńczyka odsączyć z oleju i przełożyć do miski, rozdrobnić łyżką. Jajka i cebulkę pokroić w drobniutką kostkę i dodać do tuńczyka. Doprawić do smaku pieprzem i solą i dodać majonez. Wszystko razem wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut. Podawać ze świeżym chlebem. Niestety mieszkając w UK muszę się zadowolić polskim chlebem nie cieplutkim ale świeżym kupionym we wszechobecnych tutaj polskich sklepach :)





Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz