Pages

niedziela, 6 grudnia 2009

Polenta zapiekana z warzywami i serem


Dzisiaj obiad w wykonaniu mojej żony :) Ona jak coś przygotuje, to zawsze jest się czym pochwalić :)

Składniki:
  • 1 gotowa Polenta (ciasto z mąki kukurydzianej)
  • 1 pierś z kurczaka
  • 20 dag pieczarek
  • 2 małe cukinie
  • 1 cebulka
  • vegeta
  • bazylia
  • ser mozzarella w kawałku
  • starty ostry ser typu parmezan
  • olej


Przygotowanie:

Polentę pokroić w kawałki o grubości 1,5 - 2 cm, obsmażyć na oleju na złoty kolor. Ułożyć na blaszce. Usmażyć kurczaka pokrojonego w paski, cukinię w plastry ze skórką i cebulką w kostkę oraz pieczarki w plasterki. Doprawić Vegetą i bazylią. Gotowy sos położyć na każdym kawałku Polenty, posypać tartym serem, przykryć plastrem mozzarelli. Piec w piekarniku aż mozzarella się rozpuści. Podawać na gorąco!





Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz