Składniki:
Kurczaka umyć i położyć do blaszki. Pieczarki pokroić w grubsze kawałki i razem z grubo pokrojoną cebulą dodać do kurczaka. Przyprawić pieprzem, solą, cayenne i bazylią. Wylać sos ze słoika i wszystko wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 50 minut, co jakiś czas mieszając. Podawać z ziemniakami.
Smacznego!
- 4 części kurczaka (udka, podudzia)
- słoiczek sosu Tikka masala
- 30 dag pieczarek
- 2 cebulki
- sól, pieprz, bazylia
- pieprz cayenne
Kurczaka umyć i położyć do blaszki. Pieczarki pokroić w grubsze kawałki i razem z grubo pokrojoną cebulą dodać do kurczaka. Przyprawić pieprzem, solą, cayenne i bazylią. Wylać sos ze słoika i wszystko wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 50 minut, co jakiś czas mieszając. Podawać z ziemniakami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz