Pages

poniedziałek, 23 marca 2009

Haddock czyli Łupacz


Sam przepis jest łatwy wystarczy kupić Pomysł na rybę w sosie śmietanowo koperkowym Winiary. Ciekawsza jest rybka i jej kolor :) Dzisiaj pomysł na Łupacza czyli angielskiego Haddock fish :) Czyli żółtą rybkę :P

Składniki:
  • 1 kg filetów rybnych z Łupacza

  • Pomysł Winiary na rybę w sosie smietanowo koperkowym
  • makaron
  • 20 dag żółtego sera
Przygotowanie:

Rybę rozmrażamy, dzielimy na mniejsze kawalki i odstawiamy. Przygotowujemy sos według przepisu, w tym czasie gotujemy makaron. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy makaron, na wierzch układamy filet Łupacza i wszystko polewamy sosem, oraz posypujemy startym żółtym serem. Zakrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 30 - 35 minut. Podajemy na gorąco.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz