Dzisiaj na obiad pyszna wątróbka drobiowa smażona z cebulą
70 dag wątróbki drobiowej
3 - 4 cebule
Pieprz ziołowy
Sól
Mąka
Olej
Wątróbke opłukać, usunąć blonki. Obsypać pieprzem ziołowym. Na patelni rozgrzać olej, wątróbke obtoczyć w mące i smażyc 5 minut z każdej strony. Patelnię przykryć, bo wątróbka lubi strzelać. Wątróbke przełożyć do innego naczynia a na oleju z jej smażenia zeszklic cebulę pokrojoną w półplasterki. Kiedy cebula bedzie już zeszklona, dodać do niej wątróbkę i dusić razem około 10 minut. Po zdjęciu z ognia potrawę posolić i dokładnie wymieszać. Ja podalem ją z ziemniakami i ogórkami konserwowymi.
Smacznego!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz