Łatwe i bardzo słodkie :)
Składniki:
- 100 gram masła
- 2 łyżki miodu pszczelego
- 1 łyżka cukru
- 150 gram płatków śniadaniowych Rice crisp
- 200 gr płatków czekolady
Przygotowanie:
Na małym ogniu w rondelku wymieszać ze sobą masło, miód i cukier, podgrzewać do czasu aż cukier się rozpuści. Potem przez 5 minut gotować ciągle mieszając. Rondelek zdjąć z ognia wsypać do niego płatki śniadaniowe i wszystko ze sobą wymieszać. Tak powstałą masę rozłożyć na małej foremce do pieczenia, lekko przygniatając. Płatki czekolady rozpuścić w rondelku i polać masę ryżową. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Podawać schłodzone, pokrojone w kwadraty 3x3 cm.
7 komentarze:
Super, proste i słodkie :)
zapewne bardzo słodkie ;-)
ja dziś jadłam ciasteczka kokosowe i powiem Ci smaczyły mi bardzo ;-)
A gdzie kupic rice krispie? Można gdzieś przez Internet?
Rice krispie to są płatki śniadaniowe, więc powinny być w każdym większym sklepie :) Można je zastąpić swojskim dmuchanym ryżem :P
Wiem, że to płatki śniadaniowe;) Ale nie wiem gdzie je kupic, gdyż byłam już w paru większych sklepach i ich nie znalazłam... A rodzimy dmuchany ryż nie pasuje, próbowałam:)
Kellog's ma dobre te płatki, właśnie czytałem że w Polsce są trudno dostępne :)
No proszę, i z ryżu można zrobić coś takiego! Wydają się puszyste, coś jak krajanka z kokosem maczana w czekoladzie, za komuny się takie piekło (jeśli był kokos, to u schyłku systemu). A co do golonki - Mężczyzno, wal jak w dym!
Prześlij komentarz