Szczęśliwi ci, co mieszkają blisko piekarni sprzedającej świeżutki chleb wyjęty prosto z pieca :) Ta pasta jest najlepsza na taki chlebek :)
Składniki:
Tuńczyka odsączyć z oleju i przełożyć do miski, rozdrobnić łyżką. Jajka i cebulkę pokroić w drobniutką kostkę i dodać do tuńczyka. Doprawić do smaku pieprzem i solą i dodać majonez. Wszystko razem wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut. Podawać ze świeżym chlebem. Niestety mieszkając w UK muszę się zadowolić polskim chlebem nie cieplutkim ale świeżym kupionym we wszechobecnych tutaj polskich sklepach :)
Smacznego!
Składniki:
- puszka tuńczyka w oleju słonecznikowym
- 5 ugotowanych na twardo jajek
- 1 średniej wielkości cebulka
- 4 - 5 łyżek majonezu
- sól, pieprz
Tuńczyka odsączyć z oleju i przełożyć do miski, rozdrobnić łyżką. Jajka i cebulkę pokroić w drobniutką kostkę i dodać do tuńczyka. Doprawić do smaku pieprzem i solą i dodać majonez. Wszystko razem wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut. Podawać ze świeżym chlebem. Niestety mieszkając w UK muszę się zadowolić polskim chlebem nie cieplutkim ale świeżym kupionym we wszechobecnych tutaj polskich sklepach :)
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz