Składniki:
Na rozgrzanym oleju smażymy drobno pokrojoną cebulę i szczyptę czosnku granulowanego. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę mięso wegetarianie nie dodają :P). Smażymy 10 minut i dodajemy pokrojone na 4 części pieczarki. Dalej smażymy uważając aby się nie przypaliło. Dodajemy oliwki pokrojone w plasterki i czosnek z oliwek. Myjemy szpinak i obcinamy ogonki, wrzucamy na patelnię i dalej smażymy. Po 5 minutach dodajemy pomidory z puszki. Wszystko smażymy doprawiając przyprawami do smaku. Wszystko razem dusimy aż mięso będzie miękkie (wegetarianie przestają smażyć po 10 minutach). Tortille wyjmujemy z opakowania i wkładamy na 2 - 3 minuty do mikrofalówki lub piekarnika. Ser feta kroimy w drobną kostkę. Każdą tortillkę kładziemy na talerzy, wykładamy na nią trochę sosu z patelni posypujemy serem feta i zawijamy, układając zamknięciem do dołu na blaszce do pieczenia. Kiedy już wszystkie tortille tam wylądują oblewamy je sosem Ragu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni celcjusza. Pieczemy 15 minut. Wyjmujemy i posypujemy żółtym serem i ponownie wstawiamy na 5 minut do piekarnika. Podajemy na gorąco.
Smacznego!
- opakowanie tortilli (8 sztuk)
- 40 dag wołowiny (może być wieprzowina, kurczak a wegetarianie mogą pominąć ten składnik)
- opakowanie sera feta
- słoiczek sosu pomidorowego Ragu (Knorr)
- 20 dag pieczarek
- opakowanie zielonych marynowanych oliwek z czosnkiem
- 2 cebule
- 1 kg świeżego szpinaku
- 20 dag tartego żółtego sera
- pomidory w puszce
- sól, pieprz, vegeta, czosnek granulowany, chilli, przyprawa cumin, kurkuma (szafran indyjski, turmeric)
Na rozgrzanym oleju smażymy drobno pokrojoną cebulę i szczyptę czosnku granulowanego. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę mięso wegetarianie nie dodają :P). Smażymy 10 minut i dodajemy pokrojone na 4 części pieczarki. Dalej smażymy uważając aby się nie przypaliło. Dodajemy oliwki pokrojone w plasterki i czosnek z oliwek. Myjemy szpinak i obcinamy ogonki, wrzucamy na patelnię i dalej smażymy. Po 5 minutach dodajemy pomidory z puszki. Wszystko smażymy doprawiając przyprawami do smaku. Wszystko razem dusimy aż mięso będzie miękkie (wegetarianie przestają smażyć po 10 minutach). Tortille wyjmujemy z opakowania i wkładamy na 2 - 3 minuty do mikrofalówki lub piekarnika. Ser feta kroimy w drobną kostkę. Każdą tortillkę kładziemy na talerzy, wykładamy na nią trochę sosu z patelni posypujemy serem feta i zawijamy, układając zamknięciem do dołu na blaszce do pieczenia. Kiedy już wszystkie tortille tam wylądują oblewamy je sosem Ragu i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni celcjusza. Pieczemy 15 minut. Wyjmujemy i posypujemy żółtym serem i ponownie wstawiamy na 5 minut do piekarnika. Podajemy na gorąco.
Smacznego!
0 komentarze:
Prześlij komentarz