piątek, 31 października 2008

Risotto


Składniki:
  • 2 woreczki ryżu błyskawicznego
  • 2 papryki
  • 2 kostki rosołowe
  • puszka pomidorów krojonych
  • 15 dag pieczarek
  • cebula
  • sól, pieprz
  • papryka w proszku
  • przyprawa kebab-gyros
  • pierś z kurczaka
  • sos tabasco
Przygotowanie:

Do garnka wlać 1,5 litra wody, dodać 2 kostki rosołowe, ugotować w tym ryż (gotować ok. 15 minut). Kurczaka pokroić w kostkę i obsypać przyprawą kebab-gyros. Ugotowany ryż wysypać do blaszki, dodać do niego obrane i pokrojone pieczarki, pomidory z puszki oraz pokrojoną paprykę. Na końcu dodać kurczaka, pokrojoną w kostkę cebulę i doprawić solą, pieprzem oraz papryką w proszku i dodać kilka kropel tabasco. Wszystko wymiszać i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec 25 minut.

Smacznego!

0 komentarze: