Składniki:
Kurczaka myjemy i obieramy z pozostałości piórek, solimy go i pieprzymy polewamy ok 1/3 szklanki oleju. Posypujemy ziołami i nakoniec dodajemy musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy, aż kurczak będzie ładnie oblepiony resztą składników. Kawałki kurczaka wykładamy na blaszkę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagdzanego do 180 stopni i pieczemy 40 - 50 minut, aż skórka będzie taka jak na zdjęciu :)
Smacznego!
P. S. Dzisiaj będę miał małego kotka, rano jeździliśmy z żoną po wyprawkę do sklepu zoologicznego. Teraz czekamy na wiadomość od właścicielki kotka, że możemy go przyjechać i zabrać. Zdjęcia wkrótce :)
- 8 połówek udek
- pół lub cały słoiczek musztardy bawarskiej (Kamis)
- sól, pieprz, suszone zioła: bazylia, oregano i tymianek
- olej
Kurczaka myjemy i obieramy z pozostałości piórek, solimy go i pieprzymy polewamy ok 1/3 szklanki oleju. Posypujemy ziołami i nakoniec dodajemy musztardę. Wszystko dokładnie mieszamy, aż kurczak będzie ładnie oblepiony resztą składników. Kawałki kurczaka wykładamy na blaszkę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagdzanego do 180 stopni i pieczemy 40 - 50 minut, aż skórka będzie taka jak na zdjęciu :)
Smacznego!
P. S. Dzisiaj będę miał małego kotka, rano jeździliśmy z żoną po wyprawkę do sklepu zoologicznego. Teraz czekamy na wiadomość od właścicielki kotka, że możemy go przyjechać i zabrać. Zdjęcia wkrótce :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz