Składniki:
Kurczaka pokroić w bardzo drobną kostkę i obsypać całą przyprawą kebab-gyros, odstawić na 15 minut. W tym czasie pokroić kapustę, przygotować sos sałatkowy i połączyć go z kapustą. Po 15 minutach zacząć smażyć kurczaka do momentu aż będzie rumiany. Ostudzić go i wysypać na spód głębokiej przezroczystej miski. Nastepnie wyłożyć na kurczaka drobno posiekaną cebulkę i ogórka. Na to wszystko wyłożyć majonez tak aby wszystko pokrył, grubość dowolna, w zależności od gustów i wylać dowolną ilość ketchupu. Na koniec Wysypać kapustę. Wszystko wstawić do lodówki i schłodzić. Podawać z wędliną lub serem.
Smacznego!
- 2 piersi z kurczaka
- przyprawa kebab-gyros (Knorr)
- 3 małe czerwone cebulki
- 4 - 5 ogórki korniszony
- kapusta pekińska
- sos sałatkowy koperkowo ziołowy
- ketchup, majonez
Kurczaka pokroić w bardzo drobną kostkę i obsypać całą przyprawą kebab-gyros, odstawić na 15 minut. W tym czasie pokroić kapustę, przygotować sos sałatkowy i połączyć go z kapustą. Po 15 minutach zacząć smażyć kurczaka do momentu aż będzie rumiany. Ostudzić go i wysypać na spód głębokiej przezroczystej miski. Nastepnie wyłożyć na kurczaka drobno posiekaną cebulkę i ogórka. Na to wszystko wyłożyć majonez tak aby wszystko pokrył, grubość dowolna, w zależności od gustów i wylać dowolną ilość ketchupu. Na koniec Wysypać kapustę. Wszystko wstawić do lodówki i schłodzić. Podawać z wędliną lub serem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz