Składniki:
Marchewki, jabłka i cytrynę obrać ze skórki. Marchewkę zetrzeć na tartce jak najdrobniejszej (najlepiej elektrycznej, ale ręczna też może być). Obrane jabłka pozbawić gniazd nasiennych i tak samo zmielić w maszynce i to samo zrobić z cytryną. Następnie wszystko dokładnie wymieszać, dodając 2 - 4 łyżek cukru (w zależności jaki lubimy smak). Surówka wyśmienita do mięsnych obiadów :)
Smacznego!
- 5 - 7 marchewek
- 2 jabłka (mogą być trzy)
- cytryna
- cukier
Marchewki, jabłka i cytrynę obrać ze skórki. Marchewkę zetrzeć na tartce jak najdrobniejszej (najlepiej elektrycznej, ale ręczna też może być). Obrane jabłka pozbawić gniazd nasiennych i tak samo zmielić w maszynce i to samo zrobić z cytryną. Następnie wszystko dokładnie wymieszać, dodając 2 - 4 łyżek cukru (w zależności jaki lubimy smak). Surówka wyśmienita do mięsnych obiadów :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz