Składniki:
Mleko przelać do wysokiej i głębokiej miski, wbić oba jajka i zacząć miksować. W czasie miksowania dodać łyżeczkę sody, cukier waniliowy i zwykły cukier oraz mąkę w takiej ilości aby masa była na tyle gęsta aby można ją było nakładać na patelnię łyżką. Obrać jabłka pokroić w drobne kawałki i połączyć z masą. Na patelni rozgrzać olej i nakładać masę łyżką tworząc kólka wielkości góry szklanki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Racuchy bardzo dobrze smakują posmarowane dżemem lub posypane cukem pudrem.
Smacznego!
- litr mleka
- 2 jajka
- 2 jabłka
- soda oczyszczona
- cukier waniliowy
- 1/3 szklanki cukru
- mąka
- olej
Mleko przelać do wysokiej i głębokiej miski, wbić oba jajka i zacząć miksować. W czasie miksowania dodać łyżeczkę sody, cukier waniliowy i zwykły cukier oraz mąkę w takiej ilości aby masa była na tyle gęsta aby można ją było nakładać na patelnię łyżką. Obrać jabłka pokroić w drobne kawałki i połączyć z masą. Na patelni rozgrzać olej i nakładać masę łyżką tworząc kólka wielkości góry szklanki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Racuchy bardzo dobrze smakują posmarowane dżemem lub posypane cukem pudrem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz