sobota, 25 czerwca 2011

Beef Chinese Style

Składniki:
  • 40 dag wołowiny
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • słoiczek suszonych pomidorów w oliwie
  • chińska mieszanka warzyw
  • słoiczek sosu Hoisin
  • 50 dag makaronu nudle
Przygotowanie:



Wołowinę umyć i pokroić w drobne paski. W woku rozgrzać 3 - 4 łyżki oliwy z suszonych pomidorów i dodać do niej pokrojoną w kostkę cebulkę i zmiażdżony w prasce czosnek. Krótko podsmażyć i dodać wołowinę oraz sos sojowy oraz pokrojone suszone pomidory. Dusić wszystko razem pod przykryciem ok 30 - 40 minut, aż wołowina będzie miękka. Dodać mieszankę warzyw i ponownie przykryć, dusić aż warzywa zmiękną. Dodać sos Hoisin i nudle wcześniej zalane gorącą wodą w celu ich zmiękczenia. Wszystko razem dusić jeszcze 15 minut. Podawać na gorąco!




Smacznego!

0 komentarze: